El músic britànic Peter Gabriel ha enviat un missatge de suport a l'independentisme català en un vídeo visionat aquest dijous a la gala dels Premis Enderrock a Girona. "Sóc un apassionat d'Europa, vaig perdre un oncle a la Segona Guerra Mundial i el somni d'una Europa unida, la idea d'unir interessos polítics i econòmics, em sembla idealista i una manera per avançar cap al futur en un món cada cop més diferent i canviant", comença.

Per Gabriel, "una de les oportunitats d'aquest paraigua europeu és que els pobles amb un fort sentiment independentista tinguin el dret d'autodeterminar-se" i posa d'exemple el cas d'Escòcia assegurant que tot i que, "l'entristiria molt veure Escòcia separada del Regne Unit", ell defensaria el dret dels escocesos de "votar sobre l'autodeterminació, tal com ho han fet".

"Clarament, a Espanya ara mateix hi ha gent a la presó pel fet d'haver donat suport a aquesta votació. Hi va haver més d'un miler de persones lesionades o ferides quan la policia va atacar aquesta gent que reivindicava la independència de Catalunya. Això no hauria de passar a Europa", denuncia.