Diversos reclusos del centre penitenciari de Lledoners (Bages) han onejat samarretes grogues a través de les finestres de les cel·les, en solidaritat amb els presos polítics, coincidint amb l'acte de suport que s'ha organitzat en la proximitat de la presó.

L'acte de solidaritat, que ha inclòs diversos parlaments, se sentia de lluny a la presó, i la majoria de reclusos que ocupen les cel·les pròximes s'han acostat a les finestres per poder-ho seguir. Alguns d'ells, que tenien samarretes grogues, han aprofitat per onejar-les.

Durant l'acte, Marcel Mauri, d'Òmnium Cultural, ha denunciat que "les estructures de l'Estat segueixen aplicant de forma implacable la suspensió de la democràcia". "Al govern del PSOE li hem de dir que ja no pot mirar cap a una altra banda, l'únic gest que ens val és l'alliberament dels presos i el retorn dels exiliats. El govern espanyol pot acabar amb la repressió si ho vol".

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, ha dit que "l'estat espanyol acabarà sentint vergonya de tot el que ha fet" i que "tindran la derrota política". "Lluitarem fins que siguem tots lliures i fins a veure la República catalana", ha conclòs.