Oriol Junqueras ja ha fet els tràmits necessaris de l'acta que jurarà o prometrà dimarts a la sessió constitutiva de la Cambra Baixa. El dirigent d'ERC ha aprofitat el poc temps que ha estat al Congrés per enviar un missatge a través de Twitter.

En un vídeo Junqueras ha subratllat que avui és al Congrés "envoltat d’amics i companys" que l'han acompanyat en tot moment i ha apuntat que aquest és "un privilegi extraordinari". 

A més, Oriol Junqueras ha volgut posar de manifest l'orgull que sent quan veu que la seva formació va aconseguir 15 diputats a les darreres eleccions generals. Finalment, en aquest breu missatge el dirigent polític empresonat a Soto del Real demana "guanyar diumenge (a les eleccions municipals i europees) i portar el país a la llibertat".

En la mateixa línia, el president d'ERC ha fet una piulada després de recollir les credencials:

"Avui hem pogut sortir de la presó de Soto del Real gràcies als vostres vots per recollir les credencials que ens acrediten com a senador i diputat del Congrés. Els vostres vots ens han fet lliures. I diumenge ens faran lliures a Europa", ha expressat el líder d'ERC a través del seu compte de Twitter, en què també ha publicat fotografies on se'l veu amb els altres presos polítics repassant la documentació.