La concentració en silenci que es fa cada dia davant dels jutjats de Tarragona s’ha hagut de desplaçar aquest dijous amb motiu d’una missa de la policia espanyola. La celebració religiosa, prèvia a la celebració del Dia de la Policia, s’ha fet a l’església de Sant Pau, ubicada davant dels jutjats. Aquest és el mateix lloc on diverses persones es concentren des del mes de juny, de nou del matí a dues de la tarda, per demanar llibertat pels presos polítics i per rebutjar la repressió.

Aquest dijous, els Mossos d’Esquadra han desplegat un cordó policial i han instal·lat tanques per alliberar l’espai i permetre l’accés dels agents i dels convidats. Finalment, unes 200 persones s’han sumat a la protesta, que ha transcorregut sense incidents.

Fa uns dies, representants de la policia espanyola van demanar als organitzadors de la concentració si amb motiu de la missa podien retirar-se de les escales de l’església. Aquests, però, van accedir només a alliberar la porta d’entrada al temple com fan quan hi ha un enterrament. 

Per aquest motiu, aquest dijous els Mossos d’Esquadra han fet que les persones concentrades es desplacessin a l’altra banda del carrer de la Popular i a la Rambla del President Lluís Companys i han acordonat la zona amb tanques, vehicles policials i diversos agents. Només han deixat un pas obert per permetre l’accés dels policies, convidats i usuaris dels jutjats, que es troben tot just davant el temple. 

Davant l’avís que la protesta d’aquest dijous es veuria alterada, els CDR, entitats i partits polítics havien fet una crida a la participació. Finalment, s’hi han sumat unes 200 persones. Les pancartes que habitualment es pengen a la façana de l’església s’han col·locat a la rambla. A més, aquest cop s’han fet dos moments de silenci, tant abans com després de la missa dedicada als difunts del cos policial. 

"L'acte del patró de la policia mai havia tingut tant públic"

Sobre el dispositiu muntat, amb un perímetre de tanques, una de les portaveus de la iniciativa pels presos, Fina Figueres, valora que "no hauria passat res de res" si no les haguessin posat. "Som pacífics, però mana qui mana, ens hem concentrat una mica més enllà i ja està", ha explicat.

Posteriorment, en declaracions als mitjans, el comissari provincial de la policia espanyola a Tarragona, Carlos Yubero, ha ironitzat sobre la protesta. “Estic content perquè l’acte del patró de la policia nacional mai havia tingut tant de públic i els agraeixo que s’hagin comportat correctament, ha sigut en silenci”, ha conclòs.