El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tornat a protagonitzar un d'aquells moments que quedaran per a la posteritat en la seva llarga llista de lapsus. Aquesta vegada el president ha volgut mostrar el seu coneixement de la situació geopolítica a la Unió Europea, i aquest intent ha estat del tot infructuós.

En un mateix discurs, que va fer davant de membres del Partit Popular europeu, Rajoy va voler exhibir a la convenció nacional del PP els seus coneixements de països amb una forta presència de la formació, com Portugal, Holanda o Bulgària, i aquest en va ser el resultat:

"Jo vaig a Portugal i és com si fos a casa meva. Ningú no em té tres hores a la frontera emprenyant-me, igual que a tu no et tenim tres hores allà emprenyant-te. I a Holanda tampoc, i a Bulgària tampoc", diu el president del govern espanyol, que segueix així: "Ara anirem a Bulgària aviat. Tenim una reunió important sobre el tema dels Balcans. Conec el president del teu país, Bulgària, i és un tipus amb nivell", deixa anar Rajoy.

"Ara presideix Bulgària la Unió Europea: és un tipus flexible, intel·ligent. El teu país està en una situació complexa, té un veïnat...", deixa anar en un intent de referir-se a la situació als Balcans. "Nosaltres som veïns de Portugal —recorda Rajoy— i allà som feliços, però bé...", conclou per acabar tornant als Països Baixos: "A Holanda bé, Mark Rutte [el seu primer ministre] es porta bé (riu). De tant en tant cal dir-li, escolta, joder, una miqueta de flexibilitat però escolta, bé, nivell. Estem contents i ens espavilem per allà", acaba.