Passaven pocs minuts de les vuit del matí i els primers manifestants ja començaven a agafar lloc. Els esperaven sis hores de manifestació sota un sol i una calor de justícia, però ho feien amb ganes i energia, malgrat que algun havien fet moltes hores d'autobús per arribar-hi.

Unes 10.000 persones, segons la policia francesa, han omplert aquest dimarts les intermediacions del Parlament Europeu per protestar contra el veto als eurodiputats electes Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín, i per seguir internacionalitzant la causa catalana. 

Vinguts d'arreu de Catalunya, però també alguns del País Basc, Madrid o fins i tot algun altre país europeu com Holanda, tenien clar el motiu de la seva presència: "hi havíem de ser". Indignats amb el fet que els tres eurodiputats no hagin pogut ocupar el seu escó, malgrat haver aconseguit més de dos milions de vots a les urnes, creuen que aquest tipus de concentracions ajuden a "donar visibilitat" i ensenyar que "la cosa no està aturada".

Gran part d'ells creuen que la Unió Europea no farà "cap moviment" després d'avui, de la mateixa manera que no en fan res pels "morts al Mediterrani", però consideren que "la nostra feina és anar despertant consciències no tant als polítics com al poble". Així mateix ho han explicat a El Nacional els propis protagonistes: