L'ONG catalana Open Arms acaba de denunciar l'immens incendi que s'ha propagat a Moria, el centre de refugiats més gran de tota Europa situat a l'illa grega de Lesbos. Les condicions insalubles, la manca de seguretat i la concentració de persones per sobre del que l'espai permet fa que es repeteixin els incendis més d'una vegada. Actualment malviuen 25.000 refugiats en un espai pensat per 3.000. 

 

L'incendi d'avui ha marcat un precedent. Les imatges que arriben són immenses columnes de fum d'on surten les persones totalment desesperades intentant salvar les seves vides. Les primeres informacions indiquen que, com a mínim, una nena de 6 anys hauria mort.

 

El coronavirus també ha arribat a Lesbos. De moment ja hi ha un cas confirmat però és qüestió de temps que el virus s'escampi per Moria. Les condicions tot ho indiquen: múltiples famílies compartint una tenda per dues persones, cues infinites per menjar o rentar-se i manca de ventilació sense cap mena de recurs com màscares o davantals per tapar-se.

En paral·lel, l'esclat de la violència des de fa unes setmanes entre la frontera turca i grega ha provocat que moltes ONG's haguessin de marxar.