L'Iu Forn ha anat aquest divendres a Perpinyà per ser present a l'arribada del president a l'exili, Carles Puigdemont, a la capital de la Catalunya Nord. La primera cita a l'agenda del president, abans del gran acte del Consell de la República d'aquest dissabte, ha estat assistir a un partit de rugbi a l'estadi de la USAP contra el Rouen de Normandia.

L'Iu ha començat la tarda passejant pels carrers i xerrant amb alguns assistents a l'acte de demà que ja han arribat a la ciutat. També s'ha trobat amb Josep Puigbert, delegat de la Generalitat a la Catalunya Nord.

L'Iu s'ha apropat a veure l'ambient al voltant de l'estadi de la USAP i ens explica què amaga una senyera enganxada a un dels murs exteriors del recinte.

Abans del partit, ha pogut parlar una estona amb l'eurodiputada i consellera a l'exili Clara Ponsatí, que assegura estar molt contenta de "ser a casa".

De cara al vespre, l'Iu-tuber ha assistit a l'emocionant rebuda a Puigdemont al camp i ha pogut parlar amb ell en exclusiva. Pots veure-ho aquí.

Després del partit, el nostre reporter ha baixat a la gespa seguint el president i altres autoritats per fer la volta d'honor. El dia ha acabat amb una conversa amb jugadors catalans de la USAP als vestidors per saber com han viscut ells tota aquesta expectació.