Aquest dimarts va obrir-se una nova etapa de diàleg entre Catalunya i Espanya. Conscient de les posicions allunyades, fins i tot als antípodes, el president Pere Aragonès va ser rebut a La Moncloa per Pedro Sánchez. Una reunió protocol·lària que va allargar-se més de dues hores i mitja i que va servir per a posar nova data a la taula entre l’Estat i la Generalitat: la tercera setmana de setembre. El conflicte polític torna a encarrilar-se pels camins de la política. Però uns camins empedrats per la persistència de la repressió, pels vetos i per les línies vermelles.

No debades, l’endemà Sánchez compareixia al Congrés dels Diputats per a explicar els indults als nou presos polítics. Un debat pujat de decibels, per la furibunda oposició de la dreta i l’extrema dreta. I el president del govern espanyol es va encarregar de marcar els límits: “No hi haurà referèndum d’autodeterminació excepte si els qui el defensen aconsegueixin convéncer tres cinquenes parts d’aquesta cambra. I ja els dic que el PSOE mai dels mais acceptarà aquesta derivada”.

Com es veuen els indults als carrers de Madrid? I la reactivació del diàleg? Hi ha optimisme o pessimisme? ElNacional.cat recorre la capital espanyola per a prendre’n el pols.