El PSC ha interromput la campanya per la mort de l’exministre socialista Alfredo Pérez Rubalcaba i ha convertit l’acte d’aquest divendres en un homenatge a la seva figura. L’acte, que han seguit centenars de persones a Nou Barris, ha servit per repassar la seva trajectòria i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i l’alcaldable, Jaume Collboni, l’han recordat en dos breus discursos.

En la seva intervenció, un Iceta visiblement emocionat ha assegurat que "no volem fer campanya" però ha fet una crida a "no oblidar l'amic, el company" que era Rubalcaba. Al final de les seves paraules, ha estat consolat per Collboni amb una abraçada.

Iceta també ha recordat Rubalcaba com “un amic de Catalunya” que “va saber unir el socialisme espanyol en la declaració de Granada” i que “va saber que havíem de dialogar i fer política per a resoldre un problema polític”. “Aquell home que no es va rendir ni davant d’una dictadura ni davant dels problemes profunds de la societat, aquest era, és i serà Rubalcaba”, ha continuat Iceta. L’acte ha acabat amb un minut de silenci mentre sonava el Cant dels Ocells.