La periodista i escriptora Cristina Fallarás ha criticat durament al ministre d'Exteriors, Josep Borrell, en que va qualificar de "fake news" les imatges de la violència policia de l'1 d'octubre. En una entrevista al programa Tot es Mou de Tv3, Fallarás defensa que Borrell no carrega contra l'independentisme sinó contra "una societat que volia votar i va rebre pals". 

"Senyor Borrell, vostè coneix la diferencia entre una contusió i l'ingrés hospitalari?", li ha etzibat. En aquest sentit, l'ha acusat de voler "dissimular" per "justificar que està a l'epicentre d'allò que es va fer a Catalunya el dia que la van omplir de banderes espanyoles". 

Fallarás ha contestat així al fet que aquest dilluns Borrell posés com a exemple de "desinformació" el referèndum de l'1 d'octubre en una reunió del Consell de la Unió Europea sobre afers exteriors. "Hem posat exemples de casos com el dels famosos mil ferits durant el referèndum il·legal a Catalunya", va dir Borrell des de Brussel·les, remarcant que "només hi va haver 2 ingressat a l'hospital". 

Les crítiques a Borrell han sigut nombroses després d'aquestes acusacions.