Els manifestants reunits aquest dilluns a l'exterior del Palau de Congressos de Catalunya han cremat desenes de fotos del monarca mentre aquest presidia l'acte d'entrega dels Premis Princesa de Girona a l'interior de l'edifici. 

L'acció, convocada per l'ANC, s'ha dut a terme en diversos punts de les concentracions que ocupaven els accessos a l'acte. Els assistents, que feia més de tres hores que estaven concentrats, han agafat les fotografies que havien dut del monarca i les han encès a la vegada prop de les set de la tarda.

També s'han creat alguns petits focs on els manifestants s'han anat apropant per tirar les seves fotografies del Rei.

Roberto Lázaro

Marina Fernández

A més de Barcelona, també s'han cremat fotos del monarca espanyol a altres ciutats catalanes. A Lleida, un centenar de persones s'han concentrat a la plaça de la Paeria per mostrar el seu rebuig a la visita de Felip VI a Barcelona. Els concentrats han cremat fotografies del monarca davant d'una pancarta on es podia llegir "Per la llibertat d'expressió, destronem-lo".

Rubén Gavilà, de l'Esquerra Independentista de Lleida, ha dit que consideren la visita del monarca "hereu del franquisme" una "provocació" i han decidit manifestar-se per "plantar-li cara". Els concentrats, convocats per Arran, la CUP, Endavant i el SEPC, també han fet crides independentistes i han demanat la llibertat dels presos. Diverses dotacions dels Mossos han controlat els voltants de la Paeria durant la concentració, la qual s'ha produït sense incidents.

crema fotos rei felip vi lleida - acn

ACN

Unes 300 persones s’han aplegat a Tarragona per expressar el seu rebuig a la monarquia espanyola coincidint amb la visita de la família reial a Barcelona. Durant la protesta, els manifestants han cremat imatges del rei Felip VI, corones de paper i, fins i tot, propaganda electoral a la plaça Imperial Tarraco, al davant de la subdelegació del govern espanyol.

crema fotos rei felip vi tarragona - acn

ACN

Molts dels concentrats també han fet sonar xiulets i han repicat cassoles, i han llançat consignes contra els Borbons i a favor de la independència i de la llibertat dels “presos polítics”. L’acció ha donat pas a la concentració que el col·lectiu Mares i pares per la República fa diàriament a la plaça, que queda tallada al trànsit.

També a Girona, Sabadell i Mataró, desenes de manifestants han cremat fotos de Felip VI per expressar el seu rebuig a la visita del cap de l'Estat espanyol a la capital catalana,