El 5 de desembre de 2017 el jutge Llarena retira les ordres europees de detenció contra Puigdemont i els consellers.

El 24 de març de 2018 s'emet una segona ordre europea de detenció contra Puigdemont i els altres exiliats.

Ja llavors l'advocat belga de Puigdemont va assenyalar que la justícia belga la rebutjaria

Dos dies després, el 26 de març Puigdemont és detingut a Alemanya. Passa a presó fins al 6 d'abril, moment en què la justícia alemanya considera que no admet el lliurament a Espanya pel delicte de rebel·lió. En tot cas, estaria d'acord en lliurar-lo perquè se li investigui pel suposat delicte de malversació.

Va ser el 19 de juliol de 2018 quan Llarena va respondre a la justícia alemanya retirant l'ordre europea de detenció per a sorpresa de tots.

El 14 d'octubre de 2019 Llarena reactiva, per tercera vegada l'euroordre contra Puigdemont.

El 6 de novembre, l'Agència Nacional contra la Delinqüència del Regne Unit rebutja tramitar l'ordre de detenció contra Clara Ponsati per ser "desproporcionada". Després, el 14 de novembre, serà el jutge d'Edimburg que deixi en llibertat l'exconsellera.

El 2 de gener 2020 la justícia belga suspenia l'ordre de detenció europea contra Puigdemont i Comín per la immunitat que van adquirir en prendre possessió de la seva acta d'eurodiputats.

Mentre tot això succeïa, Lluis Puig corria més o menys la mateixa sort i veia com l'ordre de detenció s'activava i es desactivava. De fet, el jutge belga li va fer un comentari sobre això en la primera vista fa unes setmanes, preguntant-li com portava la tercera euroordre, al que Puig va contestar que si beethoven havia aguantat fins a la novena simfonia, ell també aguantaria.

Doncs bé, avui la justícia belga, per fi s'ha pronunciat i ha considerat que Llarena no és el jutge competent per demanar una ordre europea. El jutge natural, un argument que s'ha defensat des del principi per l'advocat de Puigdemont i per diferents experts, no és el Suprem, sinó el jutjat de Barcelona. Una cosa que avui queda constatada per la justícia belga i que, en el seu cas, serà important per resoldre les euoórdenes contra Puigdemont, Comín i Ponsatí, que estan de moment suspeses pel seu aforament com a eurodiputats.