El politòleg i exdiputat del Parlament, Quim Arrufat, ha acusat la CUP de sotmetre'l a un procés "d'extorsió" i "amenaça" per un presumpte delicte d'agressió sexual que nega haver comès. Per això, aquest divendres s'ha enregistrat un vídeo en el qual explica la seva versió dels fets.  

Segons va publicar el 4 d'octubre el diari Ara en la seva portada, Arrufat va marxar de la CUP amb dues denúncies: una per abús sexual i una altra per agressió. Ara bé, en cap dels dos casos va ser denunciat davant la justícia i es va tractar a través dels protocols interns del partit polític contra les agressions masclistes. Arrufat ha considerat que aquestes acusacions "són inadmissibles", per la qual cosa ha demanat al diari una rectificació i si no portarà el cas als tribunals. 

Relat dels fets

Segons la versió dels fets d'Arrufat, l'any passat abans de les eleccions municipals de Vilanova i la Geltrú, on ell anava en quart lloc, va rebre una visita de la comissió feminista de la CUP que li deia que l'havien denunciat per un cas de violència masclista arran d'una trucada de telèfon que havia fet feia tres anys, en la qual la dona amb la qual parlava va sentir que l'estava amenaçant de perdre el seu lloc de feina. Uns fets que l'exportaveu de la formació anticapitalista nega haver comès. 

La comissió feminista de la CUP li va indicar que s'havia d'apartar de qualsevol càrrec que comportés una visibilitat pública, que no podia anar a les llistes municipals en les eleccions, així com que havia d'acudir el psicòleg. La duresa de les mesures, tal com explica el mateix Arrufat, es deu el fet que es tractava d'una persona reincident per una denúncia de violència masclista, ja que n'havia tingut una altra sis anys abans. "Una afectada, involuntàriament, li vaig causar un cert dolor", ha assenyalat sense donar més detalls sobre el que va succeir en cap de les dues ocasions.

Ara bé, ha exposat que en el primer cas va anar al psicòleg i es va sotmetre en tot el procés que marquen els protocols de la CUP fins que el cas es va donar per tancat. 

Tot i que Arrufat ha valorat positivament els protocols interns de la CUP, també ha assenyalat que si s'utilitzen "fraudulentament són capaços de destrossar vides". En aquest sentit, ha assegurat que en el seu cas el va sotmetre a un "acte d'humiliació" on va renunciar a la formació. Després d'això, ha assegurat, des de fa un any i mig viu un procés "d'extorsió" en el qual se l'ha amenaçat en reiterades ocasions que el cas sortirà publicat a la premsa. Tota aquesta situació, ha indicat, l'ha portat a "una profunda depressió", però que ara se sent amb la llibertat d'explicar la seva versió perquè ha sortit publicat tot el diari a l'Ara.

Arrufat, que ha titulat el vídeo M'explico com el llibre de Carles Puigdemont, també ha exigit al rotatiu que publiqui una rectificació perquè en el titular se l'associa "amb un violador o un agressor" alhora que ha afirmat amb contundència: "No sóc cap agressor".