El dirigent andalusista Pedro Altamirano ha agraït en un vídeo com de bé l'han tractat a Catalunya durant la Diada. Ja des de Màlaga un altre cop, ha donat les gràcies als catalans pel tracte rebut. Va assistir a la manifestació de la Diada i moltes persones el van reconèixer i fins i tot li van demanar per fer-se una fotografia, segons explica.

"Us dono les gràcies a tots els que m'heu parat pel carrer, a tots els que m'heu agraït el suport, a tots els que us heu fet una foto amb mi, a tots els catalans, a Catalunya, perquè no es pot estimar més una persona ni es pot ser tan acollidor com heu estat vosaltres", ha indicat en el vídeo.

Altamirano ha titllat d'"illetrats" i "desconeixedors de la veritat" els qui diuen que els catalans odien els andalusos. Ha recordat que molts catalans tenen orígens andalusos. "Potser el que passa és que els catalans menyspreuen els qui menyspreuen els catalans, l'apreci és una via de doble direcció", ha indicat. "Esperem que aviat aconseguiu el que us mereixeu, que és ni més ni menys el que decidiu. El que decidiu estarà bé", ha afegit.