L'expresident del Partit Popular a Catalunya, Alejo Vidal-Quadras, tornarà a demanar el vot pel PP set anys després d'abandonar la formació. Ho farà aquest divendres en un acte a Barcelona al costat de l'actual president de la formació a Catalunya, Alejandro Fernández, i de l'exportaveu dels populars al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo.

L'entrada en campanya d'aquestes dues figures arriba en el precís moment en què moltes de les enquestes electorals pronostiquen que Vox, formació de la qual va ser membre fundador Vidal-Quadras, entrarà amb força al Parlament i, fins i tot, podria superar el PP.

L'últim exemple és el CIS d'aquest mateix dijous, que recull el possible sorpasso de la formació d'extrema dreta al PP. Aquesta enquesta apunta que Fernández aconseguiria el 5,8% dels vots, mentre que Vox aconseguiria arribar al 6,9%, més d'un punt per sobre.

Un físic nuclear defenestrat per Aznar que va ser l'assot de Pujol

Amb aquest acte, Vidal-Quadras, físic nuclear de professió, deixa enrere una etapa de set anys distanciat del partit, ja que des del 2014, quan va estripar el carnet i va formar part de l'embrió de Vox, no havia participat en cap acte relacionat amb el Partit Popular. Formació que va liderar entre 1991 i 1996, quan va ser defenestrat per José María Aznar després del pacte del Majestic, del qual estava profundament en contra.

Després d'això, Vidal-Quadras va ser senador durant tres anys, de 1996 fins a 1999, quan va començar una llarga trajectòria al Parlament Europeu, cambra que va abandonar el 2014 després d'abandonar també el PP. Durant els 15 anys d'eurodiputat, va aconseguir ser vicepresident de l'Eurocambra, des del 2004 fins al 2007. 

Cal destacar que Vidal-Quadras és recordat per ser la primera gran figura de l'anticatalanisme quan l'any 1995 va aconseguir entrar amb 17 diputats al Parlament, segon millor registre del PP en unes eleccions catalanes, quan portava dins del seu programa propostes contra la immersió lingüística.

Finalment, el polític català va abandonar el PP al·legant divergències amb l'executiva de Mariano Rajoy amb, entre d'altres, la fi d'ETA o el posicionament envers l'independentisme. D'allà va saltar a Vox, però va abandonar ràpidament la formació després de ser desautoritzat pel mateix partit quan va intentar acostar-se a Ciutadans i UPyD. Tot i que només va militar-hi un any, Vidal-Quadras va ser president provisional del partit i candidat a les eleccions europees del 2015.