Els economistes Xavier Sala-i-Martín i Guillem López Casasnovas són “traïdors a Catalunya”, segons l’article que avui publica a El País Xavier Vidal-Folch. Amb l’explícit títol ‘Qui són els traïdors a Catalunya’, Vidal-Folch assenyala els dos economistes pels seus recents comentaris que minimitzen la importància de la marxa d’empreses de Catalunya.

En concret, Vidal-Folch es refereix a Sala-i-Martín com “l’economista més sectari de Catalunya” per haver considerat que el canvi de seu dels bancs catalans es devia a un “intent de fer pressió política”, mentre que sobre López Casasnovas critica que digués que els bancs es dediquessin a “generar incerteses”.

A tots dos els diu que “ignoren” que “al trasllat de la seu social el pot seguir el de la fiscal i finalment l’operativa”, recordant exemples com els efectes de l’absorció d’Enher per Endesa. Per això, des d'El País considera que “el secessionisme i els seus apparatchiks intel·lectuals” corren el risc de “provocar atur i pobresa”, i per tant, “destrueixen aquella Catalunya somniada i a mitges aconseguida pels catalanistes”.

Per tot plegat, Vidal-Folch conclou que Sala-i-Martín i López Casasnovas són “els traïdors a Catalunya”.