El PSOE ha tornat a guanyar les eleccions generals a Espanya amb un total de 123 diputats al Congrés. Aquest resultat significa un augment de fins a 38 escons en front dels 85 que va obtenir l'any 2016 i amb els que ha governat fins ara. Ara bé, la formació que lidera Pedro Sánchez, però haurà de pactar per tal de poder formar govern a Madrid. Aquests resultats del PSOE deixen dues grans victòries socialistes en Comunitats Autònomes on tradicionalment ha guanyat el Partit Popular, Madrid i Galícia.

La més clara ha estat a Madrid on, Sánchez, s'ha imposat amb 11 diputats un increment de tres escons respecte el 2015 i quatre per sobre del PP, que ha quedat relegat a la tercera posició per darrere de Ciutadans. La victòria socialista a Madrid no es donava des de l'any 1986, les eleccions que van atorgar la segona majoria absoluta a Felipe González.

L'altra victòria important del PSOE ha estat a Galicia, on els socialistes també han obtingut un gran resultat i han aconseguit arrabassar la victòria al Partit Popular per tan sols un escó, 10 pels socialistes i 9 pels populars, sumant així 4 diputats en relació al 2016. Concretament, els socialistes han guanyat a les províncies de La Corunya i Pontevedra  i quedant-se molt a prop de guanyar a Lugo i Ourense. De fet, el PSOE, ha aconseguit  l'escó de diferència respecte el PP a Pontevendra, on ha aconseguit 40.000 vots més que els populars.

Victòria en 14 Comunitats Autònomes

A més a més, el PSOE ha guanyat en altres 12 comunitats autònomes més, totes menys País Basc, on s'ha imposat el PNB, Navarra, on ha guanyat la coalició entre PP i Cs, i Catalunya, on s'ha imposat ERC. Una de les victòries més clares ha estat Andalusia on ha obtingut més del doble de diputats que Cs i PP, amb 25 escons al Congrés, 5 més que l'any 2016. Aquesta victòria a Andalusia arriba després que els socialistes perdessin el govern de la comunitat el passat 2 de desembre després d'un pacte entre PP, Cs i Vox.

A la vegada dues victòries socialistes importants ha estat al País Valencià , on els PSOE ha guanyat 4 cadires al Congrés s'ha enfilat fins als 10 diputats superant al PP i on els socialistes també previsiblement guanyaran les eleccions autonòmiques. I a Castella i Lleó on la formació d'esquerres ha obtingut un total de 12 escons, tres més que el 2015, suficients per arrabassar la primera posició al PP que havia guanyat en les últimes legislatures. 

Les altres comunitats on el PSOE ha aconseguit ser primera força són Aragó, comunitat on qui guanya acostuma a guanyar al global de l'Estat i on els socialistes han guanyat un escó que els ha valgut per treure el primer lloc als populars. La victòria del PSOE també s'ha donat a Astúries amb 3 diputats, les Illes Balears (3 escons) i les Canàries (5 diputats), Cantàbria (2), Castella-la Manxa (9), Extremadura (5), la Rioja (2) i Múrcia (3), en totes elles desbancant el PP com a força més votada. A més, després de molt temps, el PSOE ha obtingut l'escó per Ceuta, diputat que tradicionalment havia estat popular.