La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, considera que hi ha "marge" per poder materialitzar l'acord de govern que van firmar ERC i Junts. Aquestes declaracions, que la titular del Departament d'Acció Exterior ha fet des de Suïssa en un acte en què ha presentat la Declaració de Ginebra sobre Vigilància i Drets Humans, es produeixen l'endemà de la destitució del vicepresident Jordi Puigneró, amb qui precisament havia de compartir aquest esdeveniment al país helvètic aquest mateix dijous. En aquesta línia, Alsina ha volgut fer èmfasi, primerament, en la tasca del qui també era conseller de Polítiques Digitals i Territori: "Vull fer un reconeixement a la feina feta per ell".

La consellera ha admès que són dies "complicats" i en què hi ha "molt soroll que impedeix que el Govern es pugui concentrar en allò en què s'ha de centrar". En aquest cas, Victòria Alsina ha manifestat que s'hauria d'estar en una fase en què tot estigui concentrat en "governar el país en un moment difícil, amb una crisi que ens ve i en fer que Catalunya sigui més lliure a les portes de la celebració del cinquè aniversari de l'1 d'octubre". Des d'aquest punt de vista, la consellera d'Acció Exterior ha assenyalat que el seu "compromís amb les institucions i el país és total" i ha destacat que és "important demostrar que l'acció de Govern continua".

Recuperar "l'esperit d'unitat"

"El que puc dir és que estaré treballant incansablement a favor de la institució, del país i de la societat catalana fins l'últim dia, sigui quan sigui aquest darrer dia", ha afegit la titular del Departament d'Acció Exterior i Govern Obert. Sobre la reunió extraordinària del Consell Executiu del dimecres, Alsina ha expressat que "la proposta que Junts va posar damunt de la taula és el compliment de l'acord de govern, hi ha marge per materialitzar-lo, queden tres anys per endavant". Tanmateix, ha recordat que ella mateixa va coordinar l'auditoria de Junts sobre el compliment d'aquest acord, crec que tots ens devem a treballar conjuntament pel país, és el que necessita la societat catalana i necessitem recuperar l'esperit d'unitat a les portes de l'1 d'octubre".

Ja aquest matí, la consellera d'Acció Exterior havia assenyalat en un fil a Twitter que són dies "difícils" i demanava "disculpes als ciutadans de Catalunya perquè la situació és poc edificant". "Tenim l'encàrrec de la ciutadania de fer un país capdavanter, per ajudar a superar les dificultats econòmiques i socials, i de fer-lo lliure", ha indicat. Novament, Alsina ha deixat clar que el seu "deure és servir a la institució i al país" i ha fet una crida a "no malbaratar un capital històric" com és "el de la majoria independentista del 52%".

TUIT Victòria Alsina 1 29 setembre 2022
Piulada de la consellera Victòria Alsina.
TUIT Victòria Alsina 2 29 setembre 2022
Fil de piulades de la consellera Victòria Alsina.