Moments de tensió a l'Ajuntament de Madrid entre una dona víctima de la violència de gènere i el portaveu de Vox, Javier Ortega Smith, en el marc d'un acte institucional amb motiu del Dia contra la Violència Masclista.

El dirigent ultradretà ha rebentat l'acte pronunciant un discurs en el qual ha negat l'existència de la violència de gènere, acusant la resta de grups municipals d'unir-se en un "consens del silenci negacionista" i ha asseverat que desprotegeix "els homes que pateixen violència de dones" i a les dones que la pateixen "de les seves parelles lesbianes".

Al final de la seva compareixença, una dona maltractada s'ha acostat a Ortega Smith i li ha retret a crits que fa anys que lluita contra la violència masclista i que "no es pot fer política amb això". Smith l'ha ignorat i ni tan sols l'ha mirat.

La víctima que s'ha enfrontat al dirigent de Vox és la presidenta de l'associació de dones Al Amal, Nadia Otmani, que va quedar en cadira de rodes després que rebés tres trets per part del seu cunyat per haver defensat la seva germana d'una agressió.

Però aquest no ha estat l'únic moment incòmode per a Ortega Smith. Durant la seva compareixença, diverses dones presents en l'acte han tractat de silenciar el discurs de l'ultradretà amb escridassades ("vergonya!") i picant de peus a terra. Fins i tot, algunes d'elles han abandonat la sala.