El periodista Gorka Landaburu ha demanat al Partit Popular que no utilitzi l'apropament dels presos etarres "per aconseguir un grapat de vots" i ha exigit que "no es manipuli ni s'utilitzi les víctimes". En declaracions a Europa Press, Landaburu, víctima d'un atemptat d'ETA l'any 2001, ha criticat l'actitud "partidista i electoralista" amb què el nou president popular, Pablo Casado, els està tractant. 

El periodista ha recordat que la banda "ha desaparegut, s'ha dissolt i no comet atemptats des de fa més de deu anys", per la qual cosa considera que s'ha de procedir al apropament dels presos, tal com estableix la llei. "Un barrot per un pres és el mateix barrot en la presó de Zaballa que en un altre centre penitenciari. Si volem avançar en la convivència i volem anar tancant aquesta etapa negra que hem viscut, també haurem d'aplicar la llei", ha assenyalat.

Per això, ha demanat al Partit Popular que no utilitzi l'apropament dels presos dels darrers mesos amb el nou govern socialista de Pedro Sànchez "per aconseguir un grapat de vots". "És un tema que incumbeix al Govern, a institucions penitenciàries i, dins el marc legal, cal anar ja acostant els presos", ha apuntat.

Landaburu ha defensat que el que no es pot fer "és frenar aquest procés i utilitzar-lo de manera partidista com ho està fent el PP". A més, creu que l'Executiu socialista "té intenció" de fer passos en aquest sentit, "ho farà a poc a poc", i ha recordat que els populars també "es van oposar al procés de pau quan el va iniciar Rodríguez Zapatero, però va tirar endavant, encara que després fracassés ".