El vicepresident primer del Parlament Josep Costa, que ahir va visitar Carles Puigdemont a la presó de Neumünster per fer una reunió de treball, ha assegurat que no van parlar de segones eleccions, “no estem en aquest punt”, ha dit. En una entrevista a ‘El Matí’ de Catalunya Ràdio, Costa ha reconegut que estan “preocupats” per la situació actual i que faran “tot el que sigui possible perquè es pugui fer un govern que sigui el que varen votar els catalans”. “Ara, és veritat que les interferències i el boicot de l’estat és tan greu que no puc garantir res. Està en mans d’un estat arbitrari”, ha puntualitzat.

No descarta cap opció d'investidura

Sobre la investidura, el també diputat de Junts per Catalunya, ha afirmat que “no descartem cap opció”, tampoc la de tornar a presentar Jordi Sànchez com a candidat a la investidura després que la resolució del comitè dels drets humans de les Nacions Unides hagi demanat al govern espanyol que garanteixi els drets polítics del candidat empresonat. Respecte Puigdemont ha dit que el president “no ha descartat mai la investidura perquè és el president legítim i és qui té majoria. No renunciarà mai al càrrec”.

Josep Costa, que es va reunir ahir amb Puigdemont durant dues hores, ha explicat que va poder trobar-se amb el president en una sala “digne” on poder treballar i “abraçar-nos”, “sense vidre pel mig”, com si que passa amb els empresonats a Estremera.

Respecte el procés d’extradició ha dit que “en el pitjor dels casos es podria allargar mesos”, “tot i que no és el més probable”, ha puntualitzat.