L'Ajuntament de Vic ha retirat la pancarta que penjava des de feia setmanes del balcó del consistori a la Plaça Major on es podia llegir "Llibertat presos polítics" i també un gran llaç groc. La retirada es va fer dilluns, motivada per una denúncia de Ciutadans davant la junta electoral, que també ha afectat els municipis de Calldetenes, Tavèrnoles i Torelló.

En el cas de Vic, fonts municipals han assegurat que aquest dimecres es penjarà una altra pancarta, en què en fons blanc i lletres negres s'hi podrà llegir "Llibertat d'expressió". D'altra banda, la pancarta de suport als presos que encara queden a la presó també penja del consistori de Manlleu. Tot i la queixa que ha presentat un particular davant la junta electoral on es demana treure el cartell, el consistori no hi ha accedit directament i ha presentat al·legacions, segons ha confirmat l'alcalde, Àlex Garrido.

Un veí de la Plaça Major de Vic s'ha ofert per acollir els símbols que s'han hagut de retirar del balcó de l'Ajuntament durant el període electoral. Tot i que la voluntat del consistori era cedir tant la pancarta com el crespó groc, finalment només s'ha pogut penjar el llaç al balcó d'aquest particular. La pancarta, en canvi, no ha estat possible per qüestions merament tècniques. En aquests moments, el cartell "Llibertat presos polítics" està guardat al consistori vigatà i la intenció de l'equip de govern és tornar-lo a penjar l'endemà mateix de les eleccions.