La plataforma Llum i Llibertat ha publicat aquest dissabte un vídeoclip per musicar la inciativa la matinada prèvia a la Diada. El cantautor Lluís Llach n'ha cedit els drets i ha versionat la seva mítica cançó 'Tossudament Alçats'

Diversos artistes han versionat la cançó de Llach. Hi ha intervingut, per ordre d'aparició: David Rosell, Èric Vergés (Catarres), Paula Valls, Jú, Albert García (Itaca Band), Lluís Llach, Mireia Vives, Borja Penalba, Natxo Tarrés, Oriol Farré, Roger Farré i Juanjo Muñoz de Gossos, i Pemi Fortuny. David Rosell l’ha enregistrat i mesclat als estudis Can Pardaler (Artés), la veu de Pemi Fortuny s’ha gravat a Sputnik Recording Studio (el Vendrell) i Juanjo Muñoz l’ha masteritzat a Catmastering (Manresa), Videoclip By Zenit Audiovisuals.

‘Llum i Llibertat’ és un projecte en què 131 farells recordaran els 131 presidents de la Generalitat de Catalunya. Impulsat per Artistes de la República, Assemblea Nacional Catalana, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i el suport d'Òmnium Cultural, consisteix a il·luminar cent trenta-una agulles del massís de Montserrat, que recordaran els cent trenta-un presidents de la Generalitat de Catalunya, per reclamar la llibertat del país.

Per ara, ja hi ha 500 escaladors apuntats a la iniciativa.