El politòleg Jorge Verstrynge ha manifestat avui al programa Al rojo vivo de La Sexta, que "una quantitat considerable" de membres de la família reial "són uns xoriços". També ha qüestionat que Felip VI no s'assabentés de les suposades pràctiques il·legals que cometia el seu pare Joan Carles I, tal com ha denunciat l'examiga del monarca emèrit Corinna. "No em puc creure que el següent rei, el que estava darrere, no s'assabentava de res", ha indicat.

Verstrynge ha assegurat que durant la transició "els polítics espanyols van fer un pacte de silenci sobre el rei Joan Carles, una omertà". Segons ha dit, el rei emèrit rebia una comissió per cada bidó de petroli que importava Espanya. "Li ho vaig preguntar a un cap de gabinet de Felipe González, i em va dir que era així. Que ell deia que el país és imprevisible, que el seu avi va marxar amb una mà al davant i una mà al darrere, i que havia de fer patrimoni", ha indicat. "Si l'omertà serveix per dissimular que una quantitat considerable de membres de la família reial són uns xoriços, s'ha d'acabar", ha insistit.

El politòleg, exsecretari general d'AP, ha advertit que "seria el summum" que no s'investiguessin els audios de Corinna i la informació que revelen sobre el rei emèrit. "Han fet un frau, s'han quedat amb els diners i la família ho sabia", ha assenyalat.