Amb el nou president de la Generalitat investit, comencen noves etapes i se'n tanquen d'altres al Palau de la Generalitat. Aquest dimecres prenen possessió dels consellers del Govern de Pere Aragonès i l'antic executiu s'acomiadarà dels càrrecs. La fins ara consellera de Salut, Alba Vergès, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i la de presidència, Meritxell Budó, han assegurat aquest matí en una emotiva entrevista a TV3 que marxen "satisfets" amb la feina feta, tot i admetre que tenen un "regust agredolç" per no seguir al Govern.

Tots ells, amb un to especialment personal i sincer, han explicat que havien comunicat la seva voluntat de continuar a l'executiu, però, finalment, cap d'ells repetirà al càrrec. "Tenim equip, projecte i és una feina que s'ha de continuar. Ha estat un honor", ha afirmat Vergès. En aquest sentit, Sàmper i Budó han destacat que sempre estaran a disposició del nou Govern i que marxen "havent gestionat una pandèmia i deixant el país millor que fa dos mesos".

Els tres també han coincidit a desitjar sort i encerts als seus successors (Josep Maria Argimon, Joan Ignasi Elena i Laura Vilagrà), amb qui ja han parlat per fer el traspàs i hi tenen confiança.

Les disputes entre partits

Budó, Sàmper i Vergés, les cares més visibles de l'executiu en els darrers mesos per la pandèmia, també han fet autocrítica, especialment amb la gestió comunicativa de la Covid i les disputes entre ERC i Junts. Al seu entendre, les picabaralles entre membres del Govern han estat fruit de la repressió i de la situació límit de la pandèmia i han instat als seus successors a no repetir els errors.

"Jo, per exemple, vaig demanar perdó davant el Parlament per unes filtracions i retrets que es van fer entre conselleries. Hi ha marge de millora en les relacions entre els dos partits, no ens podem permetre més enfrontaments. Estic convençut que no es tornarà a repetir", ha indicat Sàmper. "Hem après que res ens pot superar o vèncer", ha afegit Vergés.

I ara què?

Sobre els seus plans de futur, els tres han coincidit en la seva voluntat de dedicar més temps a la família i recuperar les aficions. Budó i Vergés han explicat que ara prendran uns dies per "estar a casa i fer una descompressió", mentre que Sàmper ha afirmat que avui mateix tornarà a agafar la bicicleta i a fer esport.

Imatge principal: Les conselleres Meritxell Budó i Alba Vergès / EFE