La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat aquest dijous al Parlament, en ser preguntada sobre els contractes externs signats per Salut durant la pandèmia, que l'administració té "les eines que té" i que "desgraciadament hi ha coses que no pot fer directament".

En una interpel·lació de la diputada Marta Ribas, de Catalunya en Comú Podem, Vergés ha evitat aclarir quin podria ser el cost de revertir el polèmic contracte amb Ferrovial signat pel departament de Salut durant la crisi. "El sistema de salut és el que és. No he defensat mai criteris economicistes, però l'administració té les eines que té i m'agradaria que fossin altres, però desgraciadament no tot ho podem fer directament", ha explicat.

D'altra banda, Vergés ha dit que era conscient que la decisió de la paga extraordinària per als sanitaris no es faria a gust de tothom i que no ha arribat "a molts", si bé ha estat la fórmula que han pogut portar a terme per reconèixer la tasca dels professionals sanitaris en la crisi de la Covid.

A propòsit dels nous reptes per al departament a partir d'ara, Vergés ha dit que "si per alguna cosa ha servit aquesta pandèmia és per accelerar algunes prioritats" que el departament ja tenia i així ho testificava el projecte de pressupostos, com un augment de les plantilles, la reforma dels equipaments o la priorització de l'atenció primària.