La decisió de la conselleria de Salut, que encapçala la republicana Alba Vergés, de contractar Ferrovial per fer el rastreig dels nous casos de la Covid-19 ha provocat una nova polèmica dins del govern de JxCat i ERC, amb retrets públics i enfrontament entre presidència i vicepresidència, sobre qui ha tingut la inciativa de revertir la decisió.

De bon matí la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha sortit públicament en declaracions a SER a qüestionar la decisió i ha advertit Vergés que escolti el sector perquè "no s'ha escoltat prou" sobre com fer el seguiment.

Posteriorment ha estat ERC qui a la tarda i en roda de premsa ha assegurat que la Conselleria de Salut està treballant per "revertir" el contracte amb Ferrovial sobre el rastreig de nous infectats amb coronavirus.

Tot seguit des del PDeCAT, que forma part de JxCat, s'ha ironitzat públicament en roda de premsa sobre el fet que "aquells que contracten ara vulguin ser els líders de la reversió".

I la cirereta ha arribat amb l'enfrontament públic sobre qui ha tingut la iniciativa de revertir la contractació. Des de presidència de la Generalitat, segons ha avançat l'Ara i ha confirmat ElNacional.cat, s'ha assegurat que el president, Quim Torra, va demanar dissabte al vicepresident, Pere Aragonès, i a Vergés que es corregís la decisió. Des de vicepresidència s'assegura que això és fals.

Segons la versió de presidència, Torra hauria reclamat a Vergés que es revertís el contracte amb Ferrovial i que s'optès per afavorir a Atenció Primària a més de reclamar-li que faci reunions urgents amb el sector.

No només això, des de presidència s'assegura que avui mateix, Torra hauria demanat de nou a Vergés que doni explicació i obri el diàleg per evitar un conflicte amb aquest sector que ell no vol acceptar.

Segons la versió de vicepresidència és senzillament "mentira" que el president hagués reclamat revertir el contracte.

En qualsevol cas, a mitja tarda, la conselleria de Salut ha confirma que ha decidit revertir el contracte amb Ferrovial i buscar "una alternativa millor el més aviat possible".