La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que l'equip del seu departament que treballa en la lluita contra la Covid a Catalunya “no ha d'entrar en campanya electoral” i ha evitat opinar sobre la possibilitat que l'actual secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, sigui conseller en el proper Govern.

La candidata de JxCat a la Generalitat, Laura Borràs, va anunciar aquesta setmana que, si ella resulta triada presidenta de la Generalitat després de les eleccions del 14F, nomenarà conseller de Salut Argimon. "Necessitem un canvi en la gestió de la pandèmia i un lideratge en les polítiques de Salut", va dir.

Vergés ha explicat avui a Lleida que durant els mesos transcorreguts des que es va declarar l'epidèmia han estat realitzant "un treball d'equip" i "sobre la base d'això i al respecte", s'han de "centrar en la pandèmia i no a entrar en campanya electoral". "Nosaltres no estem fent campanya electoral, sinó que estem gestionant la pandèmia des de tot el territori i amb l'esforç de moltes persones”, ha sentenciat Vergés.

Ahir, va ser el mateix Argimon qui va evitar comentar l'anunci de Borràs: "Ara estem centrats en la pandèmia i la gestió de la vacunació". "Vull agrair les mostres de confiança", va exposar afegint: "Entenc que és un reconeixement a la feina que fem, algunes vegades amb encerts, altres no". Argimon, però, va voler subratllar que es tracta d'"una feina d'equip" i que ara per ara qui lidera aquest equip és la consellera de Salut, Alba Vergés "amb qui tinc una relació fluida".

Argimon ocupa el càrrec de secretari de Salut Pública des del juliol de l'any passat, que va substituir a Joan Guix, que va deixar el càrrec mesos abans. L'aleshores president de la Generalitat, Quim Torra, va suggerir al Parlament que ell havia posat sobre la taula el nom d'Argimon.

Crítica a la justícia basca

Per altra banda, Vergés ha manifestat que no pot entendre la decisió de la justícia basca d'anul·lar les restriccions imposades pel govern de la comunitat a fi de controlar la pandèmia de la Covid. Davant la possibilitat que el gremi de la restauració de Catalunya dugui a terme la mateixa petició davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la consellera ha declarat: “No entenc que els jutges es posin a gestionar una pandèmia sense tenir la responsabilitat en aquesta gestió”.