El grup de coalició creat pel grup dels Verds/Aliança Verda Europea (ALE) al Parlament Europeu decidirà aquest dimecres si accepten l'expresident Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín al seu grup parlamentari.

Aquest comitè està format per quatre eurodiputats: dos dels Verds i d'altres dos d'ALE, que és el subgrup a través del qual els dos eurodiputats catalans han sol·licitat entrar en el grup parlamentari. En concret, per la formació ecologista seran presents el belga Philippe Lamberts, que la setmana passada va ser molt crític amb l'entrada de Puigdemont i Comín, i l'alemanya Ska Keller. Ambdós són els presidents del grup parlamentari conjunt i prenen la paraula en nom del mateix en els debats més importants.

Al seu torn, per part d'ALE formen part del grup de conciliació l'eurodiputada d'Esquerra Republicana (ERC) Diana Riba, i el francès d'origen cors François Alfonsi.

El grup parlamentari intentarà, per tant, trobar una sortida a una petició que ha plantejat "un problema" a Los Verdes, segons va reconèixer el propi Lamberts la setmana passada quan va ser preguntat per aquesta qüestió. Si el grup de conciliació no aconsegueix desbloquejar la situació es convocaria una votació en què participarien tots els eurodiputats del grup, previsiblement a final de mes.