El portaveu de Ciutadans i diputat al Congrés espanyol, Edmundo Val, continua amb la seva croada contra el nou govern de l'estat. Fins l'últim moment, els taronges van voler provocar un "tamayazo" que evités la investidura de Pedro Sánchez i ara que ja s'ha configurat el govern, segueixen criticant l'acord entre els socialistes i Podemos.

Enllaçant una notícia, Val assegura que, des de la seva experiència d'advocat, "si entre dos sembla que tenen confiança i han d'emprendre un projecte en comú, però fa falta un contracte és que ambdues parts tenen la intenció d'incomplir-lo". El portaveu de Ciutadans respon al pacte que Sánchez i Iglesias han firmat en cas de desacords entre les dues formacions per seguir un protocol d'actuació que desencallés la situació.

L'economista Xavier Sala-Martín ha contestat a Edmundo Val que si la seva reflexió és que signar un contracte suposa incomplir-lo, el problema és que "és una mala persona de la qui no s'ha de fiar", senyalant directament el diputat taronja. Sala-Martín afegeix: "I això ho anotem de cara al futur. Els éssers humans normals quan firmem un contracte tenim tota la intenció de complir-lo".

L'economista català va més enllà: "El fet de que vostè sigui advocat de Ciutadans explica molt. És més, ens dona un senyal de la credibilitat de les seves promeses electorals. Suposo que això explica que, des de que va arribar vostè, el partit s'hagi convertit en una entitat folclòrica camí de l'extinció". D'aquesta manera, Sala-Martín acaba fent extensiva la seva crítica a la imatge i el perfil públic que té Ciutadans en els darrers temps.