El ministre d'Exteriors de Veneçuela, Jorge Arreaza, ha reclamat aquest divendres l'alliberament dels "presos polítics" catalans i l'oberta d'un "diàleg democràtic" entre els governs català i espanyol. 

En una sèrie de tuits, Arreaza ha expressat la seva "solidaritat amb el poble de Catalunya" i ha demanat al govern espanyol que "respecti els drets humans i polítics dels presos de consciència i que la democràcia s'imposi". "El diàleg democràtic hauria de ser el camí, no la repressió", ha assegurat el responsable d'Exteriors del govern de Nicolás Maduro.

"Exigim que les autoritats espanyoles posin en llibertat els presos polítics", ha apuntat Arreaza. "Expressem la nostra solidaritat amb el poble de Catalunya. Entenem l'angoixa i el dolor que pateix en aquests moments difícils", ha afegit el ministre.

I Dastis respon

La piulada del ministre veneçolà exigint l'alliberament dels presos polítics catalans ha generat una resposta del seu homòleg espanyol, Alfonso Dastis, que li ha parlat també de presos polítics, però només dels veneçolans