Els veïns de la localitat navarresa d'Altsasu han acordat en una assemblea respondre "al greuge" que suposa per ells l'acte convocat per la plataforma de Ciutadans España Ciudadana el pròxim 4 de novembre al municipi, a la qual s'han sumat el PP i Vox. L'acord veïnal passa per donar una resposta "popular, unitària, àmplia, digna i evitant l'enfrontament que venen a buscar". Ho faran amb una manifestació convocada per dissabte, 3 de novembre, un dia abans de la convocada per España Ciudadana sota el lema "Utzi Altsasu bakean - Deixeu en pau Altsasu".

La plataforma España Ciudadana va triar Altsasu com a "lloc simbòlic" pels que defensen el "constitucionalisme", segons van apuntar els organitzadors en el moment de presentar-se, en referència a la suposada agressió que van rebre dos guàrdies civils en una baralla de bar i per la qual vuit joves ara compleixen entre 2 i 13 anys de presó.

Com a resposta a aquest acte, que han qualificat de "greuge" pel poble, han consensuat un text que han donat a conèixer dimarts en el qual denuncien haver rebut "insults i provocacions". En aquest sentit assenyalen que l'arribada al municipi de dirigents de Ciutadans, PP i Vox suposa un "acarnissament que difícilment poden entendre's més enllà d'interessos obscurs i d'una pràctica amb clares reminiscències feixistes".

"Sabem que el nostre poble no és el seu objectiu. Encara és més indecent, volen convertir Altsasu en excusa, en el símbol sobre el qual dipositar la negació de drets i llibertats", asseguren.