Les veïnes del Raval demanen que s'investigui a Vox per fomentar el discurs d'odi, després que la setmana passada Rocio de Meer, diputada de la formació al Congrés dels Diputats, i Ignacio Garriga, líder del partit a Catalunya, visitessin el barri el passat dimecres 2 de setembre. Això va provocar tensions al carrer, ja que una desena de veïns es van concentrar per boicotejar l'acte del grup ultradretà.

En un moment de les protestes, Garriga va manifestar que el barri del Raval "en els últims 10 anys ha acabat en un autèntic femer multicultural", tal com han recordat avui les veïnes del Raval en un comunicat que han llegit aquest dimecres i que es pot trobar a les xarxes socials. 

Veïnes Raval

Veïnes del Raval en la roda de premsa d'avui / CUP

Cessament de la investigació

Arran de les protestes, els Mossos d'Esquadra de Ciutat Vella han obert una investigació contra persones del barri. Per això, les veïnes del Raval han reclamat el "cessament immediat de la investigació dels fets, així com de la repressió contra les veïnes del Raval", tal com s'especifica en el comunicat que han signat més d'una quarantena d'associacions i plataformes del districte de Ciutat Vella, on se situa el barri del Raval.

El darrer reclam d'aquest grup és que no s'autoritzin actes de Vox en els barris i, per tant, es prenguin les mesures pertinents perquè no es tornin a donar situacions com les de la setmana passada. 


Des del seu punt de vista, les veïnes del Raval són tot allò que Vox desaprova: "Ens odien perquè som pobres, dones, migrades, tenim la pell d'un altre color, estimem de moltes maneres diferents, treballem al carrer, sobrevivim a un dels molts pisos que tenen".

La visita de la comitiva del partit d'ultradreta va ser, pràcticament, per sorpresa, ja que només havia estat notificada als Mossos d'Esquadra. Per això, quan les veïnes del barri i grups antifeixistes es van assabentar van acudir a les portes del Teatre Goya, al carrer Joaquin Costa, per increpar-los. "En un acte d'amor vam sortir a defensar-nos contra els qui prediquen l'odi", ha ressalta't el grup en el comunicat.