La vegueria del Penedès sembla que està més a prop de formar part de la futura reordenació territorial de Catalunya. Sis anys després de quedar fora de la llei de vegueries del 2010, avui el Parlament ha fet un pas significatiu per corregir-ho. En aquest sentit, tots els grups parlamentaris, excepte C's i PP, han presentat al registre de la cambra una proposició de llei per modificar la norma de vegueries i incloure-hi, ara sí, la del Penedès.

La proposició ha estat presentada conjuntament pels grups parlamentaris de JxSí, PSC, CSQP i CUP que sumen un total de 99 diputats a l'hemicicle i conformen per tant una amplíssima majoria al Parlament, més del 73%, alhora que representen les forces de més arrelament i tradició democràtica del territori.

De fet, el president de la Plataforma per una Vegueria Pròpia (PVP), Felix Simón, ha destacat "el consens d'excel·lència" que s'ha aconseguit al voltant d'aquesta iniciativa. Per aquest motiu, en espera d'iniciar el tràmit parlamentari, confien que la proposta, que té poca complexitat, pugui ser aprovada en un termini relativament breu de 3 o 4 mesos.