L'exministre de finances grec i fundador del Moviment per la Democràcia a Europa 2025 (DiEM25), Iannis Varufakis, ha assegurat a Barcelona que se sent "avergonyit" com a ciutadà europeu pel fet que a Espanya hi hagi "presos polítics", en referència als membres del Govern i a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que són a la presó.

Varufakis creu que és el mateix govern espanyol qui "reforça l'independentisme a Catalunya" prohibint que el Govern convoqui un referèndum. "Si Madrid el que vol és enfortir l'independentisme, no ho podria fer millor: prohibint un referèndum, un plebiscit, i el fet que el govern català pregunti a la gent sobre una qüestió tan important", ha dit. Varufakis, que aquest dijous és a Barcelona, també ha titllat d'antidemocràtic l'Eurogrup i ha assegurat que, quan es va plantejar el referèndum a Grècia sobre les condicions del rescat, a Europa hi havia por que Grècia aconseguís no aplicar més reformes perquè "després vindria Espanya".

Iannis Varufakis ha assegurat que cap membre del govern d'Alexis Tsipras confia en el programa de mesures d'ajustament econòmic que està aplicant Grècia. "“No hi ha ni un sol ministre al govern de Tsipras avui que cregui en les polítiques que s’estan promovent. És una farsa", ha reblat. 

L'exministre ha reconegut que el govern de Syriza va tirar la tovallola i ha assegurat que això havia perjudicat Podemos, partit al qual ha animat lluitar "contra l'Europa de l'austeritat".