L'escriptor Mario Varga Llosa ha dit que la manifestació convocada avui a Barcelona per Societat Civil Catalana, a la qual ha assistit, és "la millor demostració" que hi ha un sector "molt ampli de catalans" que no volen el "cop d'Estat propiciat pel Govern" amb el referèndum de l'1-O.

Així ho ha expressat en declaracions a Televisió Espanyola l'escriptor, guanyador del premi Nobel de Literatura el 2010, que serà un dels encarregats de llegir el manifest al final de la marxa.

"És la millor demostració que hi ha un sector molt ampli de catalans que no se senten representats pels independentistes, que no volen el cop d'Estat que està propiciant el Govern i que, per contra, pensen que Espanya i Catalunya estan unides des de fa cinc segles i que ningú ni res podrà separar-les", ha dit.

Vargas Llosa està situat a la capçalera de la manifestació al costat del president de Societat Civil Catalana, Mariano Gomà, i representants del PP, Ciutadans i PSC. Tots ells marxen després de la pancarta amb el lema dels organitzadors: 'Prou! Recuperem el seny'.

La manifestació, amb milers de participants, se celebra a dos dies que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, comparegui al Parlament amb una declaració d'independència sobre la taula.