El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha estat al punt de mira de diversos articles d’opinió que han arribat a l’extrem de deixar anar comentaris xenòfobs contra el número dos d’Ada Colau.

Es tracta de dos articles. El primer d’ells publicat per Luis Racionero fa dos dies, el 23 d’agost, i titulat La Barceloneta: ciutat sense llei" i el segon, obra de Arturo San Agustín, escrit fa més d’un mes, el 21 de juliol i titulat Números vermells.  Al primer Racionero va escriure que "tenir un primer tinent d'alcalde forà no ajuda a inspirar confiança a la ciutat". Al segon, San Agustín va referir-se a Pisarello com un polític "sempre amagat, atrinxerat i temorós, el gat que voldria ser tigre".

El cas és que quan arran de la publicació, divendres, d’un  tuit de Pisarello on criticava aquells dos articles, el tinent d’alcalde s’ha trobat amb tota una sèrie de missatges de suport, encapçalats pel del president de la Generalitat, Quim Torra, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Tot plegat ha portat a que diversos mitjans s’hagin fet ressò de la polèmica i un d’ells ha estat La Vanguardia, diari que ha publicat, fent-se ressò d’una teletip de l’agència Efe, que la polèmica s’ha originat arran “d’articles d’opinió en premsa”, sense esmentar-ne l’origen i això sí, etiquetant la notícia entre altres apartats, en el de ‘xenofòbia’.

 

 

 

 

 

I en quin mitjà s’havien publicat els dos articles origen de la polèmica? Doncs sí, a ‘La Vanguardia’, encara que el mateix mitjà no ho expliqui i accepti que la notícia mereix l’etiqueta de ‘xenofòbia’. Un peix que es mossega la cua, però sense dir-ho.