L'advocat del vicepresident en funcions, Andreu Van den Eyne, s'ha mostrat escèptic que el candidat d'ERC i mà dreta del president Puigdemont, Oriol Junqueras, pugui deixar la presó demà després de la seva cita davant el Tribunal Suprem, que ha de revisar el recurs contra l'empresonament preventiu del també conseller d'Economia en funcions.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Van den Eynde ha descartat que la resolució sobre la revisió de les mesures cautelars tingui lloc aquest dijous. "Aquestes decisions se solen perllongar", ha exposat l'advocat, que ha assenyalat les vies principals de la defensa de Junqueras en els propers dies.

L'advocat de Junqueras ha exposat que, davant del manteniment de la presó preventiva, una de les possibilitats és portar el recurs al Tribunal Constitucional o fins i tot a la justícia europea. En paral·lel, una altra de les exigències serà el trasllat del vicepresident en funcions a un centre penitenciari català i que, d'aquesta manera, es pugui garantir la seva assistència als plens del Parlament.

Grans dificultats

Van den Eynde ha lamentat les dificultats a les quals està fent front per a preparar la defensa amb Junqueras. Ha lamentat que —per exemple— està contactant amb Junqueras "amb un telèfon que no s'escolta bé", el que està portant moltes complicacions per a afrontar el procés judicial obert contra el vicepresident en funcions. "És desesperant", ha assenyalat Van den Eynde, que ha assegurat que traslladarà aquestes dificultats al Tribunal Suprem.