L'advocat del president d'ERC Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, ha considerat aquest dissabte que l'Eurocambra tenia l'opció de defensar la immunitat de Junqueras com a eurodiputat en lloc de no reconèixer els seus drets, en una entrevista al Via Lliure de RAC1. De fet, si hagués estat així, creu l'advocat, la decisió de Sassoli "hagués estat més valenta" si hagués defensat els membres del parlament que presideix des de "la separació de poders".

 A tot això, Van den Eynde, advocat de Junqueras també ha admès que ara per ara, tècnicament, s'ha anul·lat el mandat de Junqueras i per tant, no és considerat eurodiputat. És per això, que l'advocat ha assegurat que han de recórrer davant del Tribunal General de la UE (TGUE) la decisió de Sassoli perquè han de qüestionar la mateixa decisió.

Sobre el recurs al TGUE, l'advocat de Junqueras, ha recordat que el tribunal en qüestió haurà de deliberar si haver suspès els drets del líder d'ERC com a europarlamentari s'ajusta al dret comunitari, si respon a la legalitat de la UE i a la jurisprudència europea. En aquest recurs, la defensa de Junqueras sol·licitarà mesures cautelars per a evitar que el seu escó quedi vacant.

Després d'anunciar el recurs al TGUE, Van den Eynde ha recordat que des del dos de juliol, Junqueras hauria d'haver estat en llibertat, fet que no ha passat i que ha comportat que el líder d'ERC "no ha pogut exercir el seu mandat" ja que ha estat "vetat per motius no previstos a la llei".