Contundent crítica la que ha fet aquest dilluns el raper Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, als dos principals partits independentistes. En una entrevista al Tot es mou de TV3, el raper mallorquí ha carregat durament contra JxCat i ERC per la seva desunió.

"Jo no soc ni de JxCat ni d'ERC. A mi això me la sua", ha començat. "Crec que hi ha polítics que no fan la seva feina. Em sembla una puta vergonya que els partits es barallin entre ells per diputacions i tinguin aquestes velles polítiques", ha criticat el raper preguntat per la situació política actual de l'independentisme.

"Els hauria de caure la cara de vergonya tenint gent a l'exili i gent a la presó", ha justificat Valtònyc, que ha afegit sobre aquest tema que "el que haurien de fer és traçar una estratègia conjunta i deixar de fer pardalades i totes aquestes merdes de partidistes i hòsties". 

"El que hem de fer és la República catalana, i que els presos i els exiliats puguin tornar. Que es posin a fer feina d'una puta vegada i no tants discursos i hòsties que després, tanmateix, no fan res", ha instat.

Després de la carregada, el raper ha difós ell mateix la seva intervenció i ha afirmat: "Avui dormiré ben a gust".

Sobre la vista oral del cas prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), el raper mallorquí ha assegurat que s'esperava la decisió presa avui pel tribunal. "Jo no puc cometre un delicte quan aquest delicte encara no existeix. Si jo cometo un delicte, he de ser conscient que aquella cosa és un delicte i del temps de pena que suposa", ha argumentat el raper.

"No puc cometre un delicte l'any 2019 i que es converteixi en delicte el 2023", ha afegit tot comentant irònicament: "Això ho sap qualsevol que ha estudiat dret. Sembla que els jutges espanyols hauran de tornar a escola".