A Ilumbe, a Sant Sebastià, s'hi ha organitzat un gran festival solidari amb el diari Gara. A més a més d'un gran nombre de grups musicals bascos, hi ha actuat, per streaming, el raper Valtònyc, exiliat a Bèlgica. El festival ha començat a les 12h30 i durarà fins a les 22h.

Molts artistes s'han sumat a aquesta iniciativa que vol ser, alhora, una defensa del diari Gara i un manifest en favor de la llibertat d'expressió. Hi actuaran Aiora, Piti de Zea Mays, Ze Esatek,  Mikel Urdangarin, Rafa Rueda, Gari, Valtònyc (per streaming), Esne Beltza, Bad Sound, Su Ta Gar, Ruper Ordorika, McOnak, La Furia, Liher, Xutik, Siroka, Talco, Somos Guerreras, Josetxu Piperrak, Itziarren Semeak, Patxuko Nice, Nogen, Hesian, Kop, Soziedad Alkoholika, Gatibu, Anita Parker, Des-kontrol, Berri Txarrak, ETS, Huntza y Los Zopilotes Txirriaos.

El diari en basc Gara ha estat condemnat a abonar un deute de 3.000.000 d'euros a la Seguretat Social corresponent al diari Egin, que va ser clausurat fa 21 anys. Tot i que el 2009 el Suprem va declarar il·legal el tancament de l'Egin, s'exigeix a Gara el pagament del seu deute. Després del tancament de l'Egin es va obrir una subscripció poular que va permetre l'obertura del Gara. La justícia espanyola no va trobar vincle empresarial entre ambdues empreses però li van endossar el deute de l'Egin al Gara tot apel·lant a la "successió ideològica d’empreses".