Els avals del Tribunal de Comptes han suposat una topada entre els socis del Govern de la Generalitat, i el raper exiliat, Valtònyc, ha assenyalat amb sarcasme la situació. "Tanta història de jugar amb el llenguatge i resulta que ERC només va convidar als cafès i ha anat escampant pel poble que va pagar tot el dinar. És boníssim", ha escrit en una piulada.

Captura de Pantalla 2021 10 16 a les 11.22.12Twitter

Esquerra assegura que va aportar 2,1 milions d'euros per cobrir el que el Tribunal de Comptes reclama per l'activitat exterior dels governs de 2011 a 2016, cobrint d'aquesta manera també la xifra que es reclama per al president Carles Puigdemont.

Des de Junts, però, neguen que el partit d'Oriol Junqueras s'hagi posat en contacte amb el president a l'exili i asseguren que l'aval dels republicans serveix per salvaguardar l'exconseller Raül Romeva, que és el dirigent republicà que ha de respondre per una fiança més elevada (2.108.838,32 euros), perquè d'altra manera no hauria quedat cobert.

"ERC ha presentat avals per salvaguardar la responsabilitat solidària que recau sobre el conseller Raül Romeva i no ha presentat cap aval individualitzat. I en cap moment s'ha posat en contacte amb el president Carles Puigdemont per cap gestió relacionada amb aquest tema", retreu Junts en la nota en què, a més, adverteix que no farà "partidismes en temes de solidaritat antirepressiva".

Junqueras defensa els avals d'ERC

Des del Consell Nacional d'ERC, celebrat aquest dissabte, el president del partit, Oriol Junqueras, ha volgut deixar clar que no es tracta de partidismes i que l'objectiu és fer costat a tots els represaliats de l'independentisme. "Estem al costat de tots sense excepció. Hi posem totes les nostres eines i recursos, amb modèstia, però també amb orgull", ha destacat Junqueras.

Oriol Junqueras Consell ERC / Captura

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, durant el seu discurs en el Consell Nacional d'ERC. 

En concret, el Tribunal de Comptes reclama 5.471.143 euros als alts càrrecs dels governs entre 2011 i 2017 per l'acció exterior. "Tothom hauria de ser conscient i estar preparat com ho estem nosaltres. Tothom hauria de ser al costat de tots els independentistes i sobretot de tots els demòcrates d'aquest país", ha afegit Junqueras.

El líder republicà ha carregat amb força contra el "mal anomenat" Tribunal de Comptes, al qual ha definit com un òrgan que compleix una missió política per encàrrec dels partits polítics que han escollit els seus membres. "Intenten embargar les cases on viuen els nostres fills", ha ressaltat. 

Imatge principal: El raper Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtònyc. / ACN