El raper Josep Miquel Arenas, conegut popularment com a Valtònyc, ha reaparegut aquest diumenge a la tarda en un vídeo projectat en diverses pantalles durant el Concert per la Llibertat d'Expressió a Palma. El músic, condemnat a tres anys i mig de presó per injúries a la Corona, enaltiment del terrorisme i calúmnies, i ara fora de l'Estat, ha demanat unitat.

Valtònyc ha assegurat que l'escalada "repressiva" continua viva i és "fruit" d'haver agafat "amb pinces" el règim del 78. Per això, ha afegit, l'estaca "només caurà amb organització, lluita i perseverança". Igualment, el raper ha reconegut que ha hagut de prendre decisions personals "gens fàcils" que li han suposat "molts sacrificis". 

"Jo tot sol no soc ningú. Això no va de mi, va de nosaltres. Dividides som poquetes, juntes som invencibles", ha dit. En aquest sentit, ha reclamat seguir lluitant "avui i demà" pels exiliats, els presos i els represaliats "que vingueren i vindran" perquè no es pot fer "com si no passés res" davant d'un Estat que creu que no respecta "els drets bàsics i fonamentals". "Ens veurem aviat", conclou en el vídeo. Durant el concert a Mallorca s'han pogut sentir els raps No al Borbó i Los Borbones son unos ladrones i s'han cremat fotos del monarca.

Clam per la llibertat i crema de fotos del Rei

A la tarda, el Concert per la Llibertat d'Expressió a Mallorca ha comptat amb l'actuació d'artistes com el líder de Mishima, David Caraben, el Senyor Oca, Anegats, La puta Opepé i La Gran Orquestra Republicana.

pablo hasel foto rei ACN

Els clams per la llibertat dels presos polítics, els exiliats, la reivindicació del rap com a fórmula de llibertat i les crítiques al Rei n'han estat protagonistes. Fins i tot, durant l'actuació del raper Pablo Hasél s'han cremat fotos del monarca i s'ha sentit el rap No al Borbó.