El raper Valtonyc, exiliat a un país europeu -encara desconegut- per evitar la presó, té previst "sortir de la clandestinitat" en els pròxims dies. Ho ha explicat el seu advocat, Gonzalo Boye, a el Diari de Mallorca. Segons la publicació, Josep Miquel Arenas, conegut artísticament com a Valtonyc, s'entregarà a les autoritats judicials del país on es troba fugit a partir de demà dilluns.

Boye confia que el jutge rebutgi l'extradició a Espanya on se'l busca per complir la condemna de tres anys i mig de presó que li va interposar el Tribunal Suprem per la lletra de les seves cançons que segons l'alt organisme suposen un delicte d'enaltiment del terrorisme i humiliació de les víctimes, injuries al Rei i amenaces a Jorge Campos del partit Actúa Balears. Mentre s'entrega a les autoritats estrangeres, la seva defensa prepara un recurs al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg

L'advocat de Valtonyic no ha desvetllat en quin país europeu es troba el seu client "pe respecte a les mateixes autoritats judicials" però algunes fonts apunten que podria haver-se instal·lat a Suècia o Bèlgica. 

Valtonyic va fugir de la justícia espanyola el passat 23 de maig, just quan estava a punt d'expirar el termini de deu dies que li havia donat l'Audiència Nacional per entrar a la presó. El raper podia escollir qualsevol presó espanyola però va optar per marxar a l'exili amb la intenció "d'internacionalitzar" el cas seguint la mateixa estratègia del president a l'exili Carles Puigdemont i dels consellers Toni Comín i Meritxell Serret, amb qui comparteix advocat. 

La policia espanyola havia ideat un pla de seguiment per evitar que en aquest període de 10 dies Valtonyc s'escapés. A través de Twitter es va promoure una compra massiva de bitllets d'avió al seu nom per despistar la policia. Quan es va engegar aquest campanya, Valtonyc ja havia fugit del territori espanyol.