El raper a l'exili Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, ha carregat contra el portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, per les seves declaracions defensant la taula de diàleg com a única alternativa a la resolució del conflicte polític a Catalunya: "Prou d'infantilitzar la política".

Valtònyc, a més, ha rebatut l'argumentari de Rufián i ha assegurat que sí que existeix "una altra alternativa, però a l'alternativa pentura (potser) no tindries una paga de 8.000 euros mensuals". Finalment diu en referència als diners que el diputat republicà deixaria de cobrar: "Això acollona".

Més d'un cop contra ERC

No és el primer cop que el raper mallorquí esclata contra polítics d'ERC. De fet, també va reaccionar a una entrevista al líder d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras. Valtònyc va exigir que no es "blanquegi" el règim repressor" espanyol que l'ha abocat a l'exili.

A l'entrevista, Junqueras va declarar que l'actitud del govern espanyol "és la millor" en "l'última dècada". En un tuit, l'artista li va retreure que encara que Junqueras hagi aconseguit la "llibertat" gràcies als indults concedits per Pedro Sánchez, no se n'oblidi de continuar lluitant "pels drets fonamentals que ens han pres a tots", "seria d'agrair".  

El judici que té obert

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número dos d'Estepa (Sevilla) ha resolt l'obertura de judici oral contra el raper mallorquí Josep Miquel Arenas, alies Valtònyc. Arran de la denúncia presentada per la fiscalia de Sevilla i l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC) per haver instat a "matar" a agents d'aquest cos policial durant un dels seus concerts l'any 2018, el raper ha estat acusat d'un presumpte delicte de provocació per cometre un delicte d'atemptat així com un possible delicte d'amenaces agreujades

De què acusen Valtònyc?

En la interlocutòria d'obertura de judici oral, datat el passat 18 de maig, avançat per ABC, aquesta instància judicial s'adona que la Fiscalia demana per a l'acusat una pena de quatre anys de presó i una multa de 3.600 euros per un presumpte delicte de provocació per cometre un delicte d'atemptat.

D'altra banda, la petició de l'acusació particular que exerceix l'AUGC demana tres anys de presó en el cas del possible delicte d'amenaces agreujades. 

Imatge principal: Valtònyc al tribunal de Gant. - ACN