El raper mallorquí Valtònyc ha anunciat aquest dimecres al matí que acatarà el que decideixi la justícia belga pel que fa a l'ordre d'extradició a Espanya per "enaltir el terrorisme i injuriar el Rei en les lletres de les seves cançons". El tribunal belga de Gant, on resideix actualment el cantant, va decidir ahir rebutjar l'extradició automàtica i ajornar fins al 3 de setembre una decisió sobre el cas.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el raper ha celebrat la decisió del magistrat, tot i que també ha revelat el seu temor a una possible extradició. "L'ajornament implica que no hi ha extradició automàtica. És bon senyal perquè tindré un judici just. Si es produeix l'extradició seria una batalla perduda però no la guerra", ha assegurat.

Davant una possible sentència en contra, Valtònyc ja ha anunciat que l'acataria i retornaria a Espanya per complir la condemna de tres anys i mig de presó que l'Audiència Nacional li va imposar per delictes d'enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona, com també amenaces pel contingut d'algunes de les seves cançons publicades a internet. Tanmateix, ha recordat que el cas està denunciat al Tribunal Europeu dels Drets Humans i, per tant, podria recórrer a tribunals internacionals.

La defensa del cantant argumenta que no existeix la doble incriminació que ha de ser exigida per lliurar-lo a Espanya —que els delictes que se li atribueixen al raper estiguin tipificats en tots dos estats— i que a més, els fets pels quals va ser jutjat s'inclouen en la llibertat d'expressió i no s'haurien d'haver tingut per delictius. En aquesta línia, el raper ha assegurat que creu que si hagués fet aquestes cançons contra la monaquia belga no hagués estat condemnat al país. "A més, el rei belga no ens ho posa tan fàcil com el rei espanyol", ha volgut ironitzar. 

Finalment, en ser preguntat per com va arribar a Bèlgica el passat 5 de juliol, el cantant ha afirmat que "va viatjar dins una urna". En aquest sentit, ha agraït el gran suport de la ciutadania amb accions com la compra massiva de bitllets amb el seu nom perquè marxés del país sense que la policia espanyola el pogués trobar. "La lluita continua", ha sentenciat.