El portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, ha assegurat aquest dimecres que no existeix cap prova de la presumpta ingerència russa en Catalunya i ha assegurat que les acusacions fetes en els últims dies pel Govern espanyol i mitjans espanyols són "la continuació de la histèria" que ja han manifestat altres països com els Estats Units.

Peskov ha afirmat que ni les autoritats, ni l'OTAN, ni els mitjans de comunicació no han presentat proves "que mereixin atenció" en relació amb les acusacions sobre una intervenció russa en Catalunya: "Per això considerem infundades aquestes afirmacions", ha afegit.

El Kremlin manté com a postura oficial que la situació política a Catalunya és un assumpte intern espanyol i que, com a tal, ha de resoldre's en el marc de les lleis nacionals, segons l'agència de notícies oficial Sputnik.

L'ambaixador de Rússia a Espanya, Yuri Korchagin, ja va descriure com una "aberració" les acusacions sobre la presumpta ingerència en favor de l'independentisme català i va advertir que aquest tipus d'informacions no són només "errònies", sinó també "perilloses".

El ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, Alfonso Dastis, va admetre dilluns que no descarta que es produeixin intents d'ingerència russa en forma de difusió d'informacions falses de cara a les eleccions del 21 de desembre i va alertar els seus socis de la UE de què la "manipulació i desinformació" llançada contra el bloc comunitari afecta també al "desenvolupament democràtic" a Catalunya.