El regidor Manuel Valls ha muntat avui un altre numeret a l'Ajuntament, i ha abandonat el pregó que ha fet el pallasso Tortell Poltrona al Saló de Cent, tot just adonar-se que aquest hi anava a llegir una carta del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, pres a Lledoners.

Emulant les escenes d'Inés Arrimadas i de Ciutadans al Parlament fa algun temps, Valls no ha dubtat a marxa de l'Ajuntament amb posat indignat. I ho ha expressat a la xarxa. "...he marxat...això no és un pregó!", ha deixat anar.

"El nacionalisme ho embruta tot", ha indicat després al·ludint al català i evitant tota menció a l'espanyol o el francès. "La Mercè hauria de ser la festa de tots els barcelonins. Prou de relats falsos, de mentides i d’atacs contra la democràcia espanyola", ha apuntat.

Poltrona ha llegit en la carta una crida a l'inconformisme, i després Cuixart li ho ha agraït. "Que bèstia! El teu nas rebel ens és estímul, admirat Tortell Poltrona. Visca la vida, que vol dir la lluita i la cultura. Sempre endavant!", ha indicat.

Valls ja ha protagonitzat aquest matí el ple municipal, al proposar retirar la medalla de la ciutat a qui va ser president d'ERC, Heribert Barrera. La iniciativa ha tirar endavant amb la dreta del consistori (PP i Cs) i els comuns.