El regidor de Barcelona pel Canvi Manuel Valls s'ha desfogat contra Ciutadans en un article publicat al diari francès Le Monde. Valls ha considerat que la formació ha fet "un gir a la dreta" que ha qualificat de "enorme desastre". 

Le Monde Valls

"Quan decideixo ser candidat a la ciutat de Barcelona hi vaig amb el suport d'un partit liberal, europeu i progressista que suscita molta esperança i té el coratge de fer front a la violència del nacionalisme en un moment en què molts s'estaven amagant. No obstant això, després de la moció de censura i les eleccions andaluses de desembre, el partit comença a canviar la seva estratègia: decideix no ocupar més el centre de la vida política per federar els drets a Espanya, passar davant el Partit Popular i preveure acords, directes o indirectes amb l'extrema dreta, Vox", ha justificat el regidor. 

Valls ha assegurat que el seu objectiu era establir un cordó sanitari davant l’extrema dreta, però ha explicat que Albert Rivera li havia dit que el més important era expulsar els socialistes del govern.